Augusztus utolsó hétvégéjén rendezik meg Szentendre legnagyobb fesztiválját, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál és Borkorzó eseményét, ahol a 14 éves természetfotós, Farkas Kornél is bemutatja Felfedezhető csodák II. címmel fotókiállítását. A tárlat augusztus 26-ától, szeptember 9-éig közel két héten keresztül látható a Dunaparti Művelődési Ház udvarán.

Farkas Kornél, 14 éves elhivatott vad- és természetfotós, akinek két év után újra kiállítják képeit Szentendre legnagyobb fesztiválján. Az első önálló tárlata 2020. november 7-én nyílt meg a Szentendrei P’Art moziban, ami nagy sikert aratott a látogatók körében.

Két év alatt rengeteget fejlődött, változott Kornél látásmódja.  Sokat tanult, tapasztalt. A képi világa jobban fókuszál az apró részletekre, pillanatokra. A tehetséges, ambiciózus fiatalember képein keresztül szeretné jobban megmutatni az érdeklődőknek az állatok, a természet titkos pillanatait, világát.

„A nap első sugarai eltalálják arcomat, miközben ezerféle hangtól hangos az erdő, a virágzó vadvirágok illatával telített levegőt szippantok be, a gumicsizmámat harmatcseppek mossák és vállamon a fényképezőgéppel sétálok a végtelenbe, ahol őzek, nyulak, fácánok ugrálnak át előttem. Ezt az életérzést szeretném másoknak is megmutatni fotóim segítségével” – mondja a 14 éves fotós.

A kiállítást Kopin Katalin, a Ferenczy Múzeumi Centrum művészettörténésze fogja megnyitni, 2022.08.26-án fogják megnyitni, 18 órakor, a szentendrei Dunaparti Művelődési Ház udvarán. 

© 2022 Minden jog fenntartva!